Slider

Sportska hala u Arilju nalazi se u okviru gradskog parka “Park Heroja”. Svečano je otvarena 28. maja 2010. godine. Službeni ulazi je iz Ulice Miće Matovića, dok je ulaz za gledaoce iz pravca centralnog dela parka.
Sportska hala je projektovana tako da ne naruš arhitekturu okoline i gradskog parka. Kapacitet sportske hale je 525 gledalaca.

Objekat je izgrađen tako da zadovoljava potrebe sportista arilјske opštine kako na polju profesionalnog sporta tako i na polju rekreativnog sporta. Pored sportskih manifestacija u objektu se mogu održavati manifestacije kulturnoumetničkog tipa.

hala

Sportska hala zadovolјava uslove za odigravanje utakmica republičkog nivoa u košarci, rukometu i odbojci, kao i za međunarodne utakmice u odbojci.
Hala je projektovana na tri nivou .

Prvi nivo obuhvata hol službenog ulaza ,tehničke prostorije, teretana, mala sala sa pripadajućim ostavama, gimnastička sala sa svlačionicama i sanitarnim prostorijama.

Drugi nivo obuhvata glavni teren, četiri svlačionice sa sanitarnim prostorijama, sudijsku svlačionicu sa sa zasebnim sanitarnim čvorom, ostavu za sprave i dežurnu ambulantu. Na drugom nivou postoji direktan ulaz na glavni teren kao prilazna komunikacija.

Treći nivo obuhvata galeriju za režiju i reporterske kabine, učionice-vip sale sa galerijom i gledalištem za goste i novinare, dve tehničke prostorije za komore i vezane galerije.

U okviru ulaznog hola za publiku nalaze se mokri čvorovi za posetioce i kafe restoran. U bočnim nišama hola, ispred toaleta, smeštene su pomoćne prostorije: elektro-soba i interventna soba ( za policiju i hitnu pomoć).

U okviru kompleksa sportske hale nalazi se parking za dvadeset putničkih vozila i jedno parking mesto za autobus.